Αρχική ΣελίδαSite Map Συστήματα Προγραμματισμού Time/systemΕκπαιδευτικές ταινίες και μέσα επιχειρησιακής επιμόρφωσηςΕνδοεπιχειρησιακά σεμινάρια και προγράμματα επιμόρφωσηςΠρακτικές ιδέες για ανάπτυξη και αποτελεσματικότηταΕπικοινωνία με την PANOPTRON
 
 

Η μεθοδολογία του Time/system

Υπάρχουν αναρίθμητα σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιβλία για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι που κατατρύχονται από έλλειψη χρόνου μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον προγραμματισμό τους. Όλα όμως είναι αμφίβολης χρησιμότητας, επειδή συνήθως λείπουν το σύστημα και το εργαλείο για την εφαρμογή των κανόνων και τη μετατροπή των προθέσεων σε πράξη.

Οι παλιές συνήθειες δύσκολα αλλάζουν με την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου ή την ανάγνωση ενός βιβλίου. Ικανοποιητικές αλλαγές στη συμπεριφορά επιτυγχάνονται μέσα από τη χρήση ενός συστήματος ως εργαλείου για την υλοποίηση των κανόνων διαχείρισης του χρόνου, και αυτό ακριβώς προσφέρει το Time/system.

Η σημαντική διαφορά σε σχέση με ημερολόγια, κοινά οργκανάιζερ και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές έγκειται στο ότι το Time/system ωθεί διαρκώς το χρήστη να ενεργεί σύμφωνα με προτεραιότητες και προκαθορισμένους στόχους. Οι τρεις κύριοι τομείς που συνθέτουν το σύστημα προγραμματισμού Time/system είναι οι ακόλουθοι:

Ο Τομέας Χρονικού Προγραμματισμού

Ο Τομέας Χρονικού Προγραμματισμού

Ο τομέας αυτός είναι ο χώρος στον οποίο προγραμματίζετε το χρόνο σας σε μακροπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη βάση. Το διαχωριστικό Overview προορίζεται για επισκόπηση του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού σας και του διαθέσιμου χρόνου σας. Το διαχωριστικό Plans είναι ο χώρος για να προγραμματίζετε τα ραντεβού και τις δραστηριότητές σας σε μηνιαία βάση. Στο διαχωριστικό Day/Week προγραμματίζετε τα ραντεβού, τις επαφές και τις δραστηριότητες κάθε ημέρας.

Ο Τομέας Στρατηγικού Προγραμματισμού

Ο Τομέας Στρατηγικού Προγραμματισμού

Ο τομέας με το κόκκινο χρώμα είναι ο χώρος όπου προσδιορίζετε τους στόχους σας και τους αναλύετε συστηματικά σε προγράμματα και δραστηριότητες. Παράλληλα, καταχωρίζετε σημειώσεις και πληροφορίες που συνδέονται άμεσα με τους κύριους τομείς των δραστηριοτήτων σας και αναλύετε τους παράγοντες που πρόκειται να αποβούν καθοριστικοί για την επιτυχία της στρατηγικής σας.

Ο Τομέας Πληροφοριών

Ο Τομέας Πληροφοριών

Ο τομέας με το ανοιχτό γκρίζο χρώμα παρέχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε γενικές πληροφορίες και σε ευρετήρια με τηλέφωνα και διευθύνσεις.

 
 
       
Copyright PANOPTRON